לדוחן הוספנו גם אורז אדום שהוא עשיר באנתוציאנינים – נוגדי חמצון מקבוצת הפלבנואידים שנותנים את הצבע האדום-סגול וידועים גם בהגנה על כלי הדם, הורדת סוכר וכולסטרול. וגם, הוספנו קטניה בצורה של עדשים שחורות אשר טובות בייבוש וניקוי רעלים בצורה של סוכר, שומנים ועוד.
לנצח את הכולסטרול, הסוכר ולחץ הדם הגבוהים ב6 שבועות בלבד!
לפרטים נוספים הקליקו כאן
מה בפנים?
- ½ כוס עדשים שחורות (אפשר להשרות, מקל על העיכול)
- ½ כוס דוחן
- ½ כוס אורז אדום
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1-2 בטטות
איך מכינים?
- מאדים את הבצל
- מוסיפים את הדוחן, אורז ועדשים שחורות ומבשלים כ-30-45 דק' עד שרכים. מקררים בצד
- במקביל, מבשלים את הבטטות כ-30 דק' עד שרכות. מועכים למחית.
- מערבבים ביחד את הדגנים, קטניות ובטטה ומוסיפים מלח, פלפל ותבלינים שאוהבים (אני הוספתי כפית בהרט)
- בידיים רטובות, יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה
- 180 C, 20-30 דקות. אופים בתנור,
מתכון בריא, מספק את כל החלבון והפחמימות הדרושות וללא קמח, סוכר, שמן או ביצים. אפשר לגוון עם סוגי אורז אחרים או קטניות (קטנות) אחרות.
עוד מתכון תבשיל דוחן מוצלח»
אהבתם? למתכונים נוספים, בריאים ומזינים של גיל היכנסו לכאן