כרוב כבוש- פרוביוטיקה מהטבע
הכרוב הכבוש הוא מאכל מסורתי עתיק מאוד שמגיע בואריאציות כאלה ואחרות ממקומות שונים בעולם. הכרוב הכבוש עשיר בחיידקים מסוג לקטובציליוס שחשיבותם בבריאות הכללית שלנו, גדולה מאוד.
השילוב בין כרוב, מלח וזמן מייצר בעצם תהליך שבסופו אנחנו זוכים לפרוביוטיקה המשוכללת והזולה ביותר שמתאימה לנו כמו כפפה ליד.
הרפואה המסורתית הכירה מזה אלפי שנים ביתרונות של שימור מזון באמצעות תסיסה- תהליך שנוצר על מנת לשמר מזון לאורך זמן והתברר כתרופה בצנצנת.
חשיבות המזון הפרוביוטי בצריכה יומית הוא עצום. כיוון שרובנו נחשפים בתזונה היומית לחומרים משמרים, חומרי הדברה, מתחלבים ומסמיכים, חומרים שפוגעים בחיידקים הטובים שחיים במעיים שלנו ובכך בעצם פוגעים בבריאות שלנו הן ברובד החיסוני וברבדים רבים אחרים.
כאשר אנחנו אוכלים ירקות מותססים, אנחנו בעצם מספקים לגוף שלנו בו זמנית גם פרוביוטיקה (את החיידקים הטובים עצמם) וגם פראביוטיקה (מצע מעולה לשגשוג של חיידקים טובים במעי).
ההמלצה היא לצרוך מזון פרוביוטי כזה או אחר על בסיס יומי.
מזונות פרוביוטים נוספים לדוגמא: משקה קבאס, גבינות אגוזים מותססות, משקאות זרעים מותססים,ממרח מיסו מסורתי, מוצרי חלב באיכות גבוה שעברו התססה כמו לאבנה, יוגורט, קפיר חלב ועוד.
ברפואה המסורתית מאמינים שמזונות מותססים משפרים את תהליך העיכול, מגבירים את אש הקיבה
ובכך משפרים את יכולת הספיגה של ויטמינים ומינרלים ואבות המזון בכלל מהתזונה היומית שלנו.
המתכון הבא הוא הפשוט ביותר והנגיש ביותר. כל מי שיש לו רבע שעה מיותרת ביום יכול להכין אותו ולהנות מכל הטוב הזה בלי לבזבז הון על קפסולות פרוביוטיקה שונות.