האביב כבר כאן והאקלים המקומי נמצא על קו התפר בין יין ליאנג.
מעברים ונקודות חיבור הן נקודות חולשה, וכך גם האביב לעיתים יכול לבלבל. פעם קר, פעם חם, פעם רוחות יבשות ופעם גשם.
מזג האויר המבלבל עלול להביא איתו עיטושים, אלרגיות והתקררויות, וכדאי לשמור על תזונה שמחזקת את מערכת החיסון ועשירה בויטמינים ומינרלים.
למרות הבילבול, דבר אחד ברור- בטבע מתחילים הליבלוב, הצמיחה המהירה והפריחה, ועולם הצומח שהתפתח במהלך החורף בחלק הייני של האדמה- מתחתיה, מתחיל להתפתח בחלק היאנגי של האדמה- מעליה.
זה גם רמז ברור בשבילנו להתרכז בתזונת עלים, פרחים ומזונות יותר יאנגים. פרחים ועלים צעירים דורשים בישול מינימלי, אם בכלל, ויותר קלים לעומת המזון החורפי המבושל והכבד שמתרכז באכילת שורשים.
סלט אביבי וקליל ישר מהגינה או מליקוט מקומי יכול להכיל עלים ופרחים, ואפשר להעשיר אותו עם אגוזים וזרעים.
מתכון סלט אביבי קליל ומרענן
- עלים מכמה סוגי חסה
- מנגולד חתוך דק דק,
- פרחים אכילים ללא ריסוס (אמנון ותמר, אפונה ריחנית, כובע נזיר, עלי חרדל, עלי צנונית, ביקיה שעירה, לבנדר ועוד)
- להכין הכל בקערה ולהוסיף רוטב ממש שניה לפני שאוכלים.
רוטב קליל מומלץ:
- כמויות שוות של שמן זית ולימון טרי, מלח, אזוב טרי קצוץ, מעט חרדל. לנער בצנצנת ולמזוג.
בתאבון
לקריאה נוספת: ניקוי אביבי לגוף ולנפש – הקליקו כאן