מיניות היא חלק בלתי נפרד מחיינו באנשים בוגרים. היא משמשת תפקיד חשוב במערכת היחסים שלנו עם בני הזוג שלנו, וביכולתנו להסב עונג לאדם שאנחנו אוהבים. בנוסף, מיניות קשורה קשר הדוק לדימוי העצמי ולבטחון שלנו בגופנו.

אימפוטנציה או אין אונות היא למעשה הפרעה בתפקוד המיני, כאשר ההפרעה יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים שונים: הפרעות בזקפה, באורגמה, בשפיכה או בחשק המיני. הפרעה בזקפה היא הנפוצה ביותר.

מדובר בבעיה הקיימת בגברים בכל הגילאים, אך הופכת נפוצה יותר בגילאי 50 ומעלה. אין אונות לרוב תשפיע על התחושה שלנו לגבי גופנו ועלולה להוביל לפגיעה בבטחון ובדימוי העצמי.
לאין אונות השלכות גם על הקשר שלנו עם בני הזוג, והיא עלולה להוביל לתסכול ולמשבר אמיתי בזוגיות.

לא פעם אימפוטנציה עלולה להשפיע גם על יכולת התפקוד הכללית של האדם בשגרה, במקום עבודתו ועם הסביבה הקרובה, עד כדי המנעות ממפגשים חברתיים והסתגרות.
כיום ישנן אפשרויות טיפול שונות ומגוונות באין אונות, הן ברפואה המערבית והן ברפואה האינטגרטיבית, המציעות מענה לבעיה.

אין אונות – בעיה פיזיולוגית או פסיכולוגית?

חשוב להבין – זקפה היא תוצאה של גירוי מיני, שבו מעורבים תהליכים פיזיים ונפשיים יחד. בהתאם, לאין אונות גורמים שונים, חלקם פיזיולוגיים ואחרים פסיכולוגיים.

גורמים פיזיולוגיים לאין אונות

  • מחלות רקע – סוכרת, השמנת יתר, מחלות לב וכלי דם (טרשת עורקים, יתר לחץ דם) הם גורמי סיכון לאימפוטנציה.
  • בעיות הורמונליות – ייצור מופחת של טסטוסטרון, פעילות יתר או חסר של בלוטת התריס וייצור עודף של הורמון הקורטיזול (תסמונת קושינג) עלולים להוביל לאימפוטנציה.
  • מחלות של מערכת העצבים – גברים הסובלים מטרשת נפוצה, פרקינסון, שבץ מוחי ומחלות נוירולוגיות אחרות, עלולים לחוות אין-אונות.
  • בעיות באנטומיית הפין – עקמת בפין ובעיות בכלי הדם או בפתח השוכפה בפין, עלולות גם הן להוביל לאימפוטנציה.
  • אורח חיים לא בריא – תזונה לא מאוזנת, המנעות מפעילות גופנית, שימוש מרובה באלכוהול ובסמים, סטרס, מחסור כרוני בשינה ועישון מעלים את הסיכון לאימפוטנציה.

גורמים פסיכולוגיים לאין-אונות

גורמים פסיכולוגיים שונים עמם מתמודד האדם, עלולים להוביל גם הם לפגיעה ביכולת התפקוד המיני, ביניהם:

  • דכאון
  • חרדה
  • סטרס מוגבר
  • משבר בזוגיות
  • טראומה שמקורה בניצול או פגיעה מינית בעבר
  • חשש מקיום יחסי מין, בעקבות הפרעה בתפקוד המיני בעבר

נטילת תרופות

בנוסף לגורמים הפיזיולוגיים והפסיכולוגיים, קיימות תרופות שנטילתן עלולה להוביל לאין-אונות, כחלק מתופעות הלוואי שלהן:

  • תרופות משתנות
  • תרופות לטיפול בכולסטרול ובלחץ דם
  • תרופות המכילות סטרואידים
  • תרופות לטיפול באפילפסיה
  • תרופות לאלרגיה (אנטי היסטמינים)
  • טיפולים אונקולוגיים (קרינה וכימותרפיה) מובילים לא פעם להפרעות בזקפה
  • נוגדי דכאון ותרופות אנטי פסיכוטיות, המיועדות לטיפול במחלות פסיכיאטריות

אבחון הגורם לאין-אונות

אבחון הוא השלב הראשון והחשוב ביותר בהתמודדות עם הפרעות בתפקוד המיני. אבחון מקדים, על ידי רופא מומחה, יסייע באיתור הגורם לאימפוטנציה ובהתאמת טיפול. כחלק מהאבחון, ייבדק מצבו הרפואי הפיזי והנפשי של האדם, מחלות רקע קיימות, וייתכן שתהליך יכלול בדיקות נוספות.

איך מתמודדים עם אין אונות?

כיום ישנן מגוון דרכים להתמודדות ולטיפול באימפוטנציה.

שינוי באורח החיים – שינוי באורח החיים יכול לשפר משמעותית את התפקוד המיני. שינוי התזונה, שילוב פעילות גופנית בשגרה, הפחתת משקל עודף וגמילה מעישון הם חלק מהצעדים שאפשר לקחת, בדרך לאורח חיים נכון ומאוזן יותר.

תרופות להגברת זרימת הדם לפין – תרופות ממשפחת מעכבי אנזים פוספודיאסטראז 5 מסייעות בשיפור התפקוד המיני ובהגעה לזקפה, אך אינן מתאימות לכל אדם. לכן, יש להתייעץ
עם הרופא המטפל בנושא.

טיפול במחלות קיימות – כאשר מקורה של הפגיעה בתפקוד המיני במחלות רקע כדוגמת סוכרת ומחלות לב וכלי דם, טיפול ואיזון מחלות אלו יוכל לסייע בפתרון אין-האונות.

אימפוטנציה כתופעת לוואי – כאשר האימפוטנציה נגרמת כתופעת לוואי של טיפול תרופתי קיים, אפשר לפנות לרופא ולשקול יחד מתן תרופה חלופית.

טיפול פסיכולוגי – כאשר המקור להפרעה בתפקוד המיני הוא נפשי, טיפול אישי או זוגי (לפי הצורך) יכול לסייע בהתמודדות עם אין האונות ואף לתת מענה אמיתי.

דרכי טיפול טבעיות באין אונות ע"פ הרפואה הסינית

אז למה לשלב טיפול ברפואה סינית כשרוצים לטפל באימפוטנציה? ידוע שאיבר המין הגברי הוא חלק מאוד חשוב בחיי הגבר. ידוע גם שהוא מסמל יותר דברים ממה שהוא אמור לסמל בפועל. אין ספק שיש הרבה עייניני אגו כשזה מגיע לפין. כל בעיה בתפקוד שלו, מראה לא רק על בעיית פוריות, אלא על הרבה מעבר לכך, מה שגורם למטופל לא לשתף את הסביבה שלו בנושא ובקושי עז לבקש עזרה.

לפעמים המטופל יחליט לקחת תרופה למרות שהבעיה בכלל נפשית. ברפואה הסינית קיימים כמה כלים שאני משתמש בהם. כגון דיקור סיני, שיאצו (טיפול מגע) וצמחי מרפא.

למעשה הרפואה הסינית מאפשרת לי לטפל בבעיה גם ברמה הפיזית וגם ברמה הנפשית. שלושת הכלים מאפשרים לי לחזק את המטופל ברמה של הדם, הצ'י והנעתם בגוף. בנוסף אני חושב שעצם השיח החופשי בנושא מאפשר הקלה למטופל. מדובר בתלונה שיכולה להיגרם מכל כך הרבה גורמים וזה שכיח יותר ממה שכולנו חושבים.

אני אוהב לשלב את שלושת הכלים כי צמחים למשל, הם יותר בפן חיזוק החומר שבגוף. במקרים והבעיה נגרמת כתוצאה מתזונה לקויה, הדיקור נכנס לתמונה, כי הוא מאפשר לי לדייק את העבודה של הצמחים, לדבר עם גוף המטופל "ולומר" לו את המטרה שלנו בטיפול. אני תמיד משלב את השיאצו כי אני חושב ששיאצו, מעצם המגע – מרגיע מאוד את המערכת.

מגע מאפשר לי לעבוד על המפרקים, להזיז גידים, רצועות ולאפשר קצת תנועה חופשית בגוף. כשמדובר במטופלים שהבעיה שלהם נגרמת דווקא מחוסר בתנועה, ישיבה ממשוכת, אז אחרי טיפול שיאצו הם נוטים לחוש כאילו נמלים זזות בכל הגוף שלהם, כי סוף סוף יש זרימה חופשית. עבודה כמו רוטציות באזור האגן ומתיחות מאוד חשובה בכל הנוגע לתלונות מסוג זה

מעוניינים בפרטים נוספים? צרו קשר עם מייקל כהן

 

לתיאום פגישה וייעוץ עם מייקל כהן

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

מייקל כהןמטפל ברפואה סינית, שיאצו וארומתרפיה.

בן 34. גר בהוד השרון. נשוי לשליו. בעל קליניקה פרטית בהוד השרון ״מייקליניק״.
מטפל ברפואה סינית, שיאצו וארומתרפיה. רוקח בעזרת שמנים אתריים קרמים, משחות ותמציות ללקיחה פנימית למגוון בעיות רפואיות.

למידע נוסף»

שתפו את המאמר

אינסטגרם
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק
טלפון
צרו קשר

משרת/ת במילואים? מגיעה לך

הטבה מהמדינה ברפואות!

כל מי ששרת.ה לפחות 30 יום החל מה 7.10 במסגרת צו חירום, זכאי.ת לסיוע חד-פעמי מהמדינה למימון טיפול רגשי, נפשי ומשלים. ניתן לממש ההטבה גם לטובת טיפולים בבן/בת הזוג וילדים מתחת לגיל 14.ניתן למימוש עבור טיפולים במרכז רפואות, להגיש את הקבלות לקרן המילואים – ולקבל החזר מהמדינה

פתיחת שיחה עם נציג
שוחחו איתנו
שלום!
נשמח לעזור לך, לחץ/י כאן ליצירת קשר בווטסאפ