דווקא בזמן שאת הכי זקוקה לאגור כוחות לקראת הלידה והחיים עם תינוק קטן ולילות ללא שינה, דווקא עכשיו לוקח לך המון זמן להירדם בלילה, את מתעוררת הרבה פעמים במהלך הלילה ולא מצליחה לחזור לישון. אז אם את סובלת מהפרעות בשינה את לא לבד. נשים רבות סובלות מאינסומניה בהריון והתופעה עלולה להיות מטרידה ולפגוע בחיוניות שלך ביומיום ואף מחמיר לקראת הלידה. 

יש דרכים פשוטות להקל על התופעה ולהקל עלייך במהלך ההריון.

למה נשים סובלות מאינסומניה דווקא בהריון?

  1. תקופת ההריון מלווה בשינויים הורמונליים גדולים וכל הריונית מגיבה באופן שונה לשינויים האלה.
    הורמון הHCG המופרש בשליש הראשון יכול לגרום לצרבות, עייפות מוגברת והשתנה מרובה שיכולים להפריע לשינה.
    עלייה משמעותית באסטרוגן ופרוגסטרון יכולים לגרום לעייפות, שינויי מצב רוח, בחילות ועוד וקורטיזול שעלול להיות מופרש בצורה מוגברת לקראת הלידה וליצור תחושת מתח וסטרס וליצור הפרעות שינה.
  2. יחד עם שינויים הורמונליים, את חווה המון שינויים משמעותיים בחייך. הגוף עובר שינויים קיצוניים באופן כזה שלפעמים מרגיש כמו גוף של מישהי אחרת, אורח החיים משתנה – דברים שעשית פעם וכבר לא יכולה לעשות, הקצב נהיה איטי יותר, התנועה משתנה, הנשימה, התחושות, הרגשות והרבה נשים מדווחות על התעוררות של לא מעט פחדים וחששות לקראת הלידה וכתוצאה מכך, כל אלה יכולים ליצור מחשבות יתר וחוסר שקט שמתבטאים בעיקר בשינה ומפריעים לה.
  3. לקראת הלידה, בטרימסטר השלישי הריוניות רבות מתחילות לסבול מאינסומניה מסיבות שונות.
    הבטן כבר ממש גדולה וכבר לא נוח לישון בלילה, קשה למצוא תנוחה שאפשר לישון בה לאורך זמן. יש לחץ מוגבר על שלפוחית השתן וצורך לקום הרבה פעמים לשירותים ויחד עם זאת, עולות חששות, דאגות ומחשבות לקראת הלידה.

 4 טיפים להקלה על אינסומניה בהריון:

מה אפשר לעשות כדי לישון טוב יותר?

  1. מדיטציהזה לא מסובך כפי שחושבים, מדיטציה היא תרגול פשוט של חיבור. ככל שתתחילי מוקדם יותר לטפל בעצמך ע״י תרגול מדיטציה, נשימות ודמיון מודרך כך תלמדי לעזור לעצמך ולגוף שלך להירגע ולהיכנס למצב שינה באופן האופטימלי ביותר לאורך כל ההריון. יש המון אפליקציות של מדיטציה מודרכת שמנגישות את התרגול לכל מי שרוצה גם אם מעולם לא ניסית זה אף פעם לא מאוחר להתחיל וההשפעה של זה על החיים היא גדולה.
  1. מעבר הדרגתי – הקפידי על ״טקס שינה״ ומעבר הדרגתי בין הפעילות שלך ביום לשינה בלילה. צרי אווירה מתאימה בבית שתתמוך במעבר הדרגתי מעירות לשינה. כמה שעות לפני עמעמי את האורות בבית, השתמשי בשמן אתרי מרגיע כמו לבנדר, קריאת ספר יכולה להכניס אותך למצב רגוע לקראת השינה והכי חשוב נסי להפחית זמן צפייה במסכים לפחות שעתיים לפני. 
  2. תנועה – הכניסי תנועה מאוזנת כל יום. זה יכול להיות כל סוג של תנועה שאת אוהבת – יוגה לפני השינה, ריקוד, הליכה בחוץ, מתיחות ונשימות. כל אלה יצרו זרימת דם טובה יותר בגוף והיא קריטית עבור הריון ולידה תקינים ובנוסף מעודדת כניסה טובה יותר לשינה בלילה.
  3. טיפולטיפול בדיקור סיני או טיפול מגע כמו שיאצו וטווינא יכולים לתמוך כמעט בכל שלב במהלך ההריון ולהקל על המון תופעות הקשורות להריון כולל הפרעות שינה ואינסומניה. הטיפול משפר זרימת דם וסירקולציה, עוזר להיכנס למצב פרא סימפתטי ומווסת את מערכת העצבים ומרגיע את הנפש. כל אלה יכולים לתרום בטיפול באינסומניה. 

נדודי שינה בהריון

דלית קרמר מטפלת ברפואה סינית

דלית קלמר מטפלת שיאצו ודיקור סיני, מתמחה בטיפול ברפואה סינית בילדים ותינוקות. מתמחה בשיאצו לנשים בהריון. טיפלה בשיאצו בקופות החולים כללית ומכבי, בבית החולים שניידר במחלקה אונקולוגית ילדים, ובמרכז טל בתל השומר.

למידע נוסף >

אינסטגרם
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק
טלפון
צרו קשר

משרת/ת במילואים? מגיעה לך

הטבה מהמדינה ברפואות!

כל מי ששרת.ה לפחות 30 יום החל מה 7.10 במסגרת צו חירום, זכאי.ת לסיוע חד-פעמי מהמדינה למימון טיפול רגשי, נפשי ומשלים. ניתן לממש ההטבה גם לטובת טיפולים בבן/בת הזוג וילדים מתחת לגיל 14.ניתן למימוש עבור טיפולים במרכז רפואות, להגיש את הקבלות לקרן המילואים – ולקבל החזר מהמדינה

פתיחת שיחה עם נציג
שוחחו איתנו
שלום!
נשמח לעזור לך, לחץ/י כאן ליצירת קשר בווטסאפ