לרדת במשקל יכולה להיות משימה מאוד מאתגרת בעיקר מבחינה רגשית ומנטלית. במאמר הזה אנחנו רוצים לתת לכם כמה טיפים קטנים היכולים לעשות שינוי גדול ולעזור לכם להוריד במשקל.

 

1. לאכול בצלחת קטנה:

רובנו אוכלים עם העיניים, כלומר אנחנו בד"כ נמלא את הצלחת שלנו בכל טוב. 

נסו לאכול עם צלחת קטנה יותר, פשוט תאכלו בצלחת של קינוח. זה יפתור 2 דברים

  • הראשון הוא שכמות האוכל תרד משמעותית.
  • השני הוא שלוקח למוח לקבל את תחושת השובע כעבור כמה דקות, לכן רוב הפעמים אנחנו אוכלים יותר מידי ולאחר מכן מרגישים "מפוצצים", והבטן נפוחה, יש לנו גזים, בקיצור.. לא נעים. 

 

2. סדר בארוחות:

השתדלו לאכול מסודר יותר, לאכול 3 ארוחות ביום. גם אם זה אומר שתאכלו יותר ממה שאתם אוכלים עכשיו, זה יגרום למערכת העיכול לתפקד בצורה טובה יותר. 

אז איך עושים זאת?

  • מערכת העיכול שלנו אוהבת דברים משעממים, לא הרפתקאות. זאת אומרת, שצריך לאכול בזמנים יחסית קבועים. תנסו לאכול ארוחת בוקר עד שעה מהקימה שלכם, ארוחת צהריים סביב 13:00 וארוחת ערב עד השעה 21:00. 
  • ארוחת הבוקר הינה הארוחה החשובה ביותר ביום! היא נותנת לנו אנרגיה לאורך היום ומפסיקה את הצום מהלילה. המון אנשים מדלגים עליה מחוסר זמן וחוסר תיאבון. ברגע שתתחילו לאכול בבוקר אחרי כמה שבועות תחושת הרעב בבוקר תחזור אליכם. 
  • חשוב שהיא תכיל חלבון (ביצה, טונה) החלבון גורם לנו לתחושת שובע ארוכה יותר לעומת הפחמימה.

 

3. לא לאכול בסמוך לשינה:

לסיים לאכול ארוחת ערב עד 3 שעות לפני השינה או עד השעה 21:00.
כשאנו ישנים כ-40% מהדם שלנו נמצא בכבד זאת אומרת שיש הרבה פחות זרימת דם במערכת העיכול ולכן היא מתפקדת הרבה פחות טוב. מחקרים הראו שארוחות לילה או בשעות מאוחרות הן אחד הגורמים המרכזיים להשמנה. 

קשור: איך לטפל בהפרעות שינה

 

4. אכילה רגשית:

רבים מאיתנו אוכלים לאו דווקא רק בתחושות רעב, אלא שאנו עצבניים, מתוסכלים, עצובים. 

 

5. לאכול לאט וללעוס טוב:

זה יגרום לנו לאכול פחות כי תחושת השובע תגיע למוח לפני שנסיים את הצלחת והלעיסה הרבה תעזור לקיבה בפירוט המזון וכך העיכול יתבצע טוב יותר. 

לכן ברגע שאתם מזהים שאתם במצב רוח שונה, תשתו מים, סודה, תה צמחים. השתייה גורמת לתחושת שובע. אם אתם עדיין רעבים לאחר מכן, תקפידו שיהיה לכם במטבח צימוקים, אגוזים ושקדים ותוכלו לאכול מעט מהם במקרה הצורך. 

 

6. ארוחת ערב מאוזנת:

 להשתדל מאוד ברוב הזמן לא לאכול ארוחות גדולות בערב, כלומר לא לאכול בשר ועוף. מכיוון שלוקח להם בין 6-8 שעות להתעכל, ומכיוון שהעיכול שלנו בלילה לא עובד כמו בשעות הבוקר, העיכול לא מושלם וזה גורם לשאריות מזון ודלקות במערכת העיכול, שגורמים לעלייה של הרדיקלים החופשיים אשר יכולים לפגוע במערכת החיסון ובחוזק הגוף. 

קשור: חיזוק מערכת החיסון לקראת החורף – מה צריך לעשות?

 

איך להוריד משקל – סיכום

בכדי להוריד במשקל בצורה בריאה ונכונה חשוב לשים דגש לא רק על מה וכמה אוכלים, אלא גם על איך אוכלים, מתי אוכלים וכמובן למה אוכלים. 

אז איך אנו ממליצים לאכול? חשוב בזמן האוכל, רק לאכול, זהו. לא לעשות שום דבר אחר, לא לקרוא עיתון, לא לראות טלויזיה, לא לשחק בפלאפון. 
ברגע שאנו מתעסקים בדברים אחרים מלבד באוכל, אנו אוכלים מהר מידי, לא לועסים מספיק טוב וזה פוגע בעיכול שלנו ויכול לגרום לדלקות בגוף. 

ניתן לסכם זאת בראשי התיבות – "מאכל" 

  • מ – מה אוכלים ומתי? 
  • א – איך אוכלים? 
  • כ – כמה אוכלים? 
  • ל – למה אוכלים?

ברגע שאנחנו נקפיד על כל אלו אנו נוכל ללא מאמץ להוריד במשקל ולהרגיש טוב עם עצמנו. 

תכנית ההרזיה של רפואות

בתוכנית ההרזיה שלנו במרכז רפואות אנו נעבוד איתכם על כל הדברים גם הרגישיים והמנטליים וגם הפיזיים וזאת בצורה אישית ובטיפול המתאים אינדיבידואלית לכל אחד ואחת.

ובנוסף, משתתפי התוכנית ייהנו מ:

  • סרטונים וטיפים שילוו אתכם לאורך התוכנית להפחתת משקל.
  • ליווי אישי צמוד בטלפון/וואטסאפ לאורך כל התקופה.
  • סדנאות בישול בריאות תקופתיות להעשרת אורח החיים.
  • ספרון מתכונים מגוונים, טעימים ובריאים.

למעבר לתוכנית לחצו כאןתכנית להורדת משקל

נדב סגמן

נדב סגמן Dipl CM, מטפל מומחה ברפואה סינית, מנחה קליני ברפואה סינית. סיים בהצטיינות רפואה סינית בקמפוס ברושים, אוניברסיטת ת"א. התמחה בסין ובהונג קונג בטיפול בסוכרת, נוירולוגיה ומחלות פנימיות בשנים 2012 ו- 2014-2015.

למידע נוסף >

אינסטגרם
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק
טלפון
צרו קשר

משרת/ת במילואים? מגיעה לך

הטבה מהמדינה ברפואות!

כל מי ששרת.ה לפחות 30 יום החל מה 7.10 במסגרת צו חירום, זכאי.ת לסיוע חד-פעמי מהמדינה למימון טיפול רגשי, נפשי ומשלים. ניתן לממש ההטבה גם לטובת טיפולים בבן/בת הזוג וילדים מתחת לגיל 14.ניתן למימוש עבור טיפולים במרכז רפואות, להגיש את הקבלות לקרן המילואים – ולקבל החזר מהמדינה

פתיחת שיחה עם נציג
שוחחו איתנו
שלום!
נשמח לעזור לך, לחץ/י כאן ליצירת קשר בווטסאפ