יתרונות המנה:
- קלילה ומתאימה לעונה
- מאפשרת לכל העלים להביא את יתרונותיהם הבריאותיים למנה. הפטרוזיליה שעשירה בויטמנים A אשלגן, סידן. כוסברה שעשירה בויטמינים כמו ממשפחת B, מגנזיום. לזה מתווספים האגוזים שהם מקור טוב לשומנים טובים ומעלים את רמות ה HDL .אני אוהב לשים את השמן שומשום בנוסף לשמן זית על המנה בגלל ששמן השומשום משפר ספיגת ויטמינים בגוף ותורם לניקוי רעלים.
- לפי הרפואה הסינית בעונת האביב אנחנו נרצה להתייחס לאיבר הכבד. מצד אחד לעזור לו לעשות ניקוי רעלים ומצד שני להתמקד בחיזוק הדם והצ'י בגוף. מנה זו מתייחסת לשני ההיבטים של הכבד.
רכיבים לקרפצ'יו סלק
- 3 סלקים מבושלים
- צרור פטרוזיליה
- כמה עלים של מנטה
- חופן כוסברה (למי שאוהב)
- בצל ירוק אחד קצוץ
- חופן יפה של תעורבת אגוזים
- גבינת פטה עזים
- שמן שומשום
- שמן זית
- לימון
- מלח
- מעט חומץ בלסמי
תהליך ההכנה
- אחרי שהסלקים בושלו במים והתרככו נותנים להם להתקרר. משתמשים במנדולינה בשביל לעשות פרוסות דקות ומפזרים על צלחת כמו קרפצ'יו בשר
- בקערה קוצצים את כל העלים ומוסיפים את הגבינה ואת האגוזים/שקדים
- לתיבול מערבבים מלח, לימון, שמן זית ושמן שומשום
- מניחים בצורה של הר באמצע של הצלחת
- אפשר לבזוק מעט חומץ בלסמי ושמן זית על הסלקים – ליופי ולטעם
בתאבון