במיה, כמו חברתה למשפחה החובייזה, הם ריריים. לא כולם אוהבים, אבל לא כולם מבינים כמה שזה מושלם בדיוק לסתיו. הסתיו על פי הרפואה הסינית מזוהה עם אלמנט המתכת, תקופה של חשבון נפש ותשליך, כשהריאות והמעי הגס הם האיברים הקשורים והאקלים הוא יובש שיכול להתבטא ביובש בעור, גרון, ריאות וגם מערכת העיכול.
לכן הריריות של הבמיה מלחלחת את הריאות ומערכת העיכול ומצויינת כתוספת לארוחה סתווית שגם היא מומלץ שתהיה בעלת מרקם לח (הקפצה, אידוי, מרק, תבשיל) ולא יבשה.
מעבר לזה לבמיה ויטמינים ומינרלים ואף יש מחקרים המעידים על יעילותה בניקוי הכבד והורדת כולסטרול. את הבמיה אפשר לאכול בשלל צורות, אנחנו מצרפים את המתכון הכי בסיסי אותו אפשר לתבל או להוסיף איזה ירק שתחפצו.
מה בפנים?
- 20 יחידות במיה טרייה (או קפואה), לכתום את הראש
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
- 3 שיני שום פרוסות
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- אופציה: כף צ'אטני מנגו מתוק או חריף
איך מכינים?
- מטגנים את הבצל והשום עד ששקופים
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות (כ-20 דק)
- מוסיפים את הבמיה ומבשלים עוד 10-15 דקות
- טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים כף של צ'טני
- מגישים עם אורז בסמטי ליד
בתאבון 🙂