כיצד קינמון מסייע בטיפול בסוכרת וכולסטרול גבוה?
מחקר סקירה ומטא-אנליזה מ-2013 כלל 10 מחקרים שבדקו את יעילות השימוש בקינמון בטיפול בסוכרת בהשוואה לקבוצת ביקורת. הסקירה כללה 543 משתתפים חולי סוכרת סוג 2. תוצאות המחקר הראו כי צריכת קינמון במינון של 120 מ"ג ועד 6 גרם ביום למשך לפחות 4 שבועות הורידה את רמות הסוכר בדם בצום ובנוסף גרמה לירידה מובהקת ברמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) וטריגליצרידים (שומנים בדם) ואף העלתה את רמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL). לעומת זאת, לא נצפתה השפעה על רמות ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c), ייתכן בגלל שנדרשים 3 חודשים לפחות כדי לראות שינוי בערך זה.
יעילותו של הקינמון בסוכרת קשורה למרכיב הפעיל מתיל-הידרוקסיכלון פולימר, אשר נחשב ל"כפיל" של אינסולין וכך גורם להפחתת רמות הסוכר בדם. בנוסף, הקינמון פועל בדומה לתרופות לטיפול בסוכרת ומעכב ספיגת סוכר במעיים, מגביר כניסת סוכר לתאים, ממריץ שחרור אינסולין ומגביר את פעילות קולטני האינסולין בתא.
בשל הפעילות הנוספות של הקינמון בהפחתת תהליכים דלקתיים, חימום ועידוד זרימת דם בכלי הדם הוא גם מסייע בטיפול בכאב נוירופטי.
ומה לגבי תופעות לוואי והתוויית נגד?
מחקרים הראו שהשימוש בקינמון בטוח עם מעט תופעות לוואי או בעיות בטיחות. בשל תכולת הקומרין של הקינמון, במיוחד מזן קסיה, יש לשים לב לכמות הנצרכת על ידי אנשים הנוטלים תרופות מדללות דם. גם מטופלים בתרופות לסוכרת ולהורדת לחץ דם ונשים בהריון צריכים לשים לב לכמות הקינמון שהם צורכים ביום.
מנקודת מבט של הרפואה הסינית, בשל היות הקינמון תבלין חם, הוא אינו מומלץ לאנשים הסובלים מחום פנימי שיכול להתבטא בהזעות יתר (כולל גיל המעבר), תחושת חום וצמא כמו גם רעב מוגבר, צרבות, ועצבנות יתר.
ציילון או קסיה? אבקה או שלם? איזה סוג קינמון לקנות ואיך לצרוך אותו?
יש בשוק כמה סוגי קינמון. הסוג המומלץ הוא קינמון ציילון. הוא נחשב לאיכותי יותר למרות שהמחקרים לרוב נעשו דווקא עם זן הקסיה. בנוסף, זן הציילון מכיל פחות קומרין ולכן אינו מסוכן לאנשים הנוטלים מדללי דם.
חשוב לצרוך קינמון טרי. אפשר לקנות בשווקים קינמון שלם ולטחון אותו בבית לפני השימוש. קינמון שעמד הרבה זמן בארון מאבד את התכונות שלו.
מעבר לצריכת הקינמון כאבקה, אפשר כמובן להכין מספר משקאות מבוססי קינמון כגון:
חליטה (במקום תיונים מוכנים)
שמים מקל קינמון בכוס, מוסיפים מים רותחים וממתינים לכ-15 דקות. ניתן להוסיף עוד תבלינים בריאים כמו ג'ינג'ר או ציפורן. אין צורך להוסיף סוכר, מכיוון שטעמו של הקינמון הוא מתוק.
קנלדה (KANELADA)
סירופ מבוסס קינמון, ציפורן ודבש מכרתים שמשמש להכנת משקה צונן בקיץ או סירופ לשיעול בחורף.
איך מכינים? 3 כוסות מים, 9 מקלות קינמון, 15 מקלות ציפורן – מרתיחים ומנמיכים לאש קטנה כ-20 דקות, מסננים, מוסיפים 2 כפות דבש (היוונים מוסיפים אותה כמות של דבש לנוזל החליטה) ואפשר לשמור את הסירופ במקרר כחודשיים. משתמשים כשצריכים כסירופ לשיעול, כבסיס לכוס תה חם וכו'.
סוג'נגאווה SUJEONGGWA
משקה קינמון וג'ינג'ר קוריאיני גם לקיץ וגם לחורף. מקלפים ומגרדים 1 ס"מ ג'ינג'ר, 2 מקלות קינמון, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, מסננים. מוסיפים 2 פרוסות אפרסמון מיובש ואם רוצים עוד המתקה כפית דבש.
מתכונים ומחקרים נוספים ניתן למצוא ב www.drgiltcm.com
רוצים לשמוע עוד? אני מזמין אתכם לטיפול מקיף וליווי אישי אשר בעזרתו ניתן לסייע בהורדת סוכר בדם ו-HbA1c, הקטנת מינון התרופות והאינסולין ולאפשר לחיות חיים נורמליים ככל האפשר. לחצו כאן >>